Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Ce plante ne înfrumuseţează casa fără prea multe pretenţii
Plantele ne înfrumuseţează casa şi aduc un aer proaspăt, de natură, în interiorul oraşului. Totuşi, chiar dacă tuturor ne plac, mulţi evităm să aducem plante acasă, în ideea că sunt greu de întreţinut. În cazul acesta, trebuie doar să întrebăm specialiştii care sunt acele flori şi plante mai „tolerante” cu un stăpân care uită să le ude regulat.
 
În această categorie intră planta numită Sporul casei, dar şi Crassula (Arborele de jad), Aloe Vera, violeta africană, cactuşii sau Crăciuniţa – care este o adevărată vedetă în această perioadă. Iată câteva exemple de plante nepretenţioase, dar frumoase, care ne pot înviora spaţiul în care trăim:
 
Dracena este o plantă decorativă cu frunze lungi şi tulpina lemnoasă, caracteristici care îi dau un aspect de palmier. Îi place să stea la lumină, iar dacă este udată o dată pe săptămână e suficient – nu necesită alte îngrijiri şi arată foarte bine în orice living.
 
Tot din familia Dracena este şi „bambusul norocos”, care se poate ţine atât în pământ, cât şi în apă. Este supranumit “bambus norocos” ca urmare a credinţei Feng Shui că ar aduce noroc în casa care îl găzduieşte. Îi place soarele, iar dacă vrem să aibă spirale trebuie să îi rotim ghiveciul din când în când, căci bambusul se orientează după lumină.
 
Violeta este probabil cea mai întâlnită plantă în apartamente, unde o găsim mai ales pe pervaz, căci îi place la lumină – însă nu direct în razele soarelui! Este preferată de multă lume pentru că este aproape tot timpul înflorită şi nu este prea pretenţioasă. Udarea nu se face direct, ci jos, în farfuria de sub ghiveci.
 
Crăciuniţa este căutată mai ales în perioada Crăciunului, când i se înroşesc – sau se albesc, după caz – frunzele din vârf. Nu este o plantă pretenţioasă, însă nu îi place să fie mutată prea des, şi poate fi păstrată tot timpul anului. Dacă se tunde primăvara, se va ramifica.