Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum amenajăm dormitorul, pentru odihna perfectă
Dormitorul este unul dintre cele mai importante spaţii, căci acolo ne petrecem o bună parte din viaţă. Pentru ca somnul să ne fie cât mai odihnitor, trebuie să avem în vedere câteva aspecte, atunci când amenajăm dormitorul.
 
În primul rând, spun specialiştii, trebuie să investim mai mult în saltele, să cumpărăm unele de foarte bună calitate. Poate că sunt mai scumpe, dar investiția se va dovedi bună în timp, căci vor rezista mai mult și ne vor ajuta să ne odihnim mai bine. La fel și pernele, trebuie să fie de calitate, ca să ne susțină bine corpul. Nu vom încărca patul cu perne și pernuțe decorative, din cel puțin două motive: ne va lua foarte mult timp să le aranjăm, în fiecare zi, și vor reține praful. Dormitorul nu trebuie să fie încărcat, căci va deveni obositor.
 
În al doilea rând, nu e cazul să facem experimente cromatice în dormitor, ci să vopsim pereţii cât mai simplu, în culori calde, pentru a obţine o atmosferă relaxată. Întregul decor al dormitorului trebuie să ne inspire relaxare, să ne îmbie la somn. Nu sunt recomandate, deci, modelele complicate și obositoare, nici pe pereți, nici pe așternuturi – totul trebuie păstrat cât mai simplu. În același sens, nu vom îngrămădi piese inutile de mobilier în dormitor.
 
La fel de important este să uităm, pe cât posibil, de tehnologie, în acest spaţiu care ar trebui să fie dedicat numai odihnei. Unii susțin că aparatele electrice ”poluează” atmosfera cu energii negative, sau cu radiații, alții spun că, pur și simplu, ne deturnează atenția și ne perturbă odihna. În plus, ocupă și prea mult spațiu – iată deja destule motive ca să nu instalăm un televizor în dormitor. O carte pe noptieră este mult mai educativă și mai relaxantă!