Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum arată bucătăria perfectă
 
Bucătăria este unul dintre cele mai importante locuri din casă, astfel că este esenţial să fie configurată corect, încă de la început. Înainte de mobilarea şi dotarea ei, trebuie instalate toate utilităţile – apă, canalizare, alimentarea cu energie electrică, ca să fie clar din start unde este locul obiectelor care vor fi aduse ulterior.
Cele mai practice bucătării sunt acelea care dispun de sertare încăpătoare şi încorporează diverse organizatoare, pentru că în acest spaţiu avem nevoie de multe lucruri, care să fie aşezate în ordine şi la îndemână.
De asemenea, ergonomia spaţiului presupune poziţionarea corectă a frigiderului, plitei şi a chiuvetei. În mod ideal, chiuveta ar trebui să se afle la egală distanţă faţă de frigider şi aragaz. Dacă încăperea permite, chiuveta ar trebui să fie poziţionată lângă geam, şi nu plita de gătit. De asemenea, specialiştii indică o distanţă nu mai mare de doi metri între aragaz şi chiuvetă.
Regulile unei bucătării ideale mai spun că maşina de spălat vase trebuie amplasată chiar lângă chiuvetă, din motive practice: e mai uşor să punem vasele la spălat, dar e simplu şi de racordat la reţeaua de apă şi la scurgere.
În ceea ce priveşte frigiderul, acesta nu trebuie să fie vizibil când intrăm în bucătărie, fiind un obiect masiv care „închide” încăperea. Şi cuptorul cu microunde are indicaţii pentru amplasare: nici prea jos, dar nici sus – să ajungem uşor la el, să nu fie pe frigider, ci, în mod ideal, pe blatul de bucătărie.
Vezi mai multe modele de bucătării moderne şi funcţionale pe www.naturlich.ro!