Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum dormi? Aşa cum îţi aşterni!
Studiile arată că ne petrecem o treime din viaţă în pat. Toţi specialiştii spun că avem nevoie de opt ore de somn pe zi, pentru o stare bună de sănătate. Nu este mai puţin adevărat că şi calitatea somnului contează, la fel de mult (dacă nu mai mult) ca şi cantitatea.
Din aceste motive, patul este un obiect foarte important, pe care trebuie să îl alegem cu grijă şi să îl „accesorizăm” cu obiecte şi materiale de foarte bună calitate. Totul trebuie să fie cât mai natural, pentru a ne oferi starea de linişte şi relaxare de care avem nevoie ca să ne reîncărcăm bateriile.

Cei mai mulţi specialiştii susţin că este bine ca salteaua pe care dormim să fie cât se poate de tare, dar fără a ne deranja somnul. Salteaua trebuie să ne ofere susţinerea necesară, astfel încât, în timpul somnului, coloana vertebrală trebuie să fie "aliniată", nu curbată, nu în extensie. Există o saltea potrivită pentru fiecare persoană, iar la alegerea ei este bine să se ţină cont şi de greutatea „utilizatorului” - cu cât kilogramele sunt mai multe, cu atât salteaua trebuie să fie mai tare.
 
Varianta clasică de saltea este cea cu arcuri. Cele de bună calitate au arcurile împachetate individual pentru o susţinere mai bună şi o amortizare a mişcărilor din timpul somnului.
O alta variantă o reprezintă saltelele din latex, care urmează conturul corpului, lasă aerul să circule şi îndepărtează umezeala.
Saltelele din spumă poliuretanică promit o susţinere bună, fiind alcatuite dintr-un material delicat, dar în acelaşi timp flexibil. Iar nonconformiştii pot alege salteaua cu apă, mai puţin întâlnită, deocamdată, la noi.
Pe oricare am alege-o, însă, trebuie să fie o saltea de calitate şi potrivită nevoilor noastre.

Şi perna pe care dormim este importantă, iar ea trebuie să fie tare, mică şi joasă, dacă ne luăm, din nou, după sfaturile specialiştilor. Perna tare ajută la menţinerea în bună stare a septului nazal, care este responsabil pentru echilibrul fiziologic în functionarea tuturor organelor. Respiraţia uşoară prin nări este foarte importantă pentru funcţionarea corectă a organismului.
Atunci când dormim pe perne moi, mari şi înalte, coloana vertebrală se îndoaie, astfel încât respiraţia prin nas devine dificilă şi începem să respirăm pe gură, fapt care duce la diverse boli, de la răceli la bronşite sau laringite.
 
La Naturlich, puteţi alege dintr-o gamă variată de paturi, saltele şi somiere, pentru odihnă de calitate!