Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum ne decorăm casa de sărbători
Crăciunul este o sărbătoare iubită de toată lumea, iar în întâmpinarea lui, ne putem decora într-un mod cât mai festiv casele, pentru a intra în atmosferă.
 
Încă de la intrare, vă puteţi întâmpina oaspeţii cu o coroniţă din crengi de brad, naturale, sau una artificială, din comerţ – decorată, evident, cu fundiţe, globuleţe sau conuri de brad, în funcţie de gusturi.
 
În casă pot fi aşezate, în locuri centrale, alte aranjamente specifice, care de obicei au cel puţin o lumânare în mijloc. Şi aici sunt nelipsite crenguţele de brad şi figurinele de Crăciun. De fapt, cele mai simple, dar şi de efect, aranjamente, nu trebuie să conţină decât crenguţe de brad, aşezate printre lumânări – acestea fiind puse pe un platou, pe o tavă sau chiar într-un ghiveci. Lumânările nu trebuie să lipsească din nicio încăpere a casei, în această perioadă.
 
Alte decoraţiuni specifice sunt fundele, de diverse mărimi, panglicile şi ghirlandele, figurinele de Crăciun (reni, Moş Crăciun, oameni de zăpadă, îngeraşi etc.), steluţe, globuri cu zăpadă, pernuţe decorative. Toate acestea vor da casei un aer festiv şi primitor, indiferent unde sunt amplasate – pe rafturi, agăţate de perdele, pe canapele, în ferestre sau pe masă.
 
În ceea ce priveşte culorile, poate că există una specială, „la modă”, în fiecare an. Însă culorile specifice Crăciunului rămân mereu aceleaşi: verde şi roşu, completate de auriu şi/sau argintiu.