Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum ne „împodobim” pereţii? Vezi câteva idei!
Căminul nostru ne reflectă întotdeauna personalitatea; fiecare îşi amenajează casa în funcţie de gusturi, de pasiuni, de cultură şi de starea de spirit pe care doreşte să o transmită. O parte importantă a decorării casei este legată de aspectul pereţilor.
 
În acest domeniu avem deja foarte multe opţiuni pentru „împodobirea” pereţilor, după ce i-am vopsit în culorile preferate – de la „banalele” tablouri, până la tapet sau stickere decorative, care ne oferă o mulţime de variante, de culori şi de modele.
În ceea ce priveşte tapetul, specialiştii recomandă folosirea sa pe un singur perete, mai ales dacă modelul este unul mai elaborat – pentru a pune în evidenţă acel spaţiu, fără a încărca prea mult încăperea.
 
Tablourile reprezintă varianta clasică de decorare a pereţilor. Şi acestea ar trebui să fie cât mai simple şi să respecte designul general al casei. Sunt tot mai folosite tablourile formate din trei sau mai multe părţi, care dau un aer modern camerei unde sunt expuse. O idee originală este şi amplasarea unor rame goale, unele lângă altele, pe un perete.
În cazul holurilor, un perete poate deveni mai prietenos şi mai cald dacă îl personalizăm cu fotografii de familie.
 
Stickerele sunt o soluţie la care se apelează foarte mult în ultimul timp, oferta fiind bogată, iar rezultatele spectaculoase. Stickerele vin în culori şi forme diverse, iar cu ajutorul lor putem avea instant pe pereţi o grădină cu flori, o etajeră plină de cărţi, frunze, copaci sau chiar animale. Şi aici se recomandă simplitatea, nu vom lipi imagini în toată casa, ca să evităm o atmosferă prea încărcată, ci doar pe unul dintre pereţii camerei, ca să fie astfel mai bine pus în valoare.
 
Dacă ne dorim, însă, ceva şi mai personal, mai original, putem apela oricând la pictura murală. Artiştii care execută astfel de opere de artă sunt destul de mulţi, iar rezultatul va fi unul cu siguranţă original – nu vom vedea două desene identice, iar desenul nu este limitat, ca în cazul stickerelor, ci va „creşte” în funcţie de creativitatea artistului şi de dorinţa clientului.
 
Nu în ultimul rând, pereţii se pot acoperi şi cu oglinzi. Acestea pot fi combinate, diverse forme şi mărimi, la un loc, pe un perete, iar rolul „aranjamentului” va fi dublu: va imprima camerei un aer original şi modern, dar va da şi senzaţia de mai mult spaţiu.