Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum ne mobilăm casa?
 
Cele mai multe persoane aleg mobila din casă în funcţie de design şi se gândesc mai puţin la materialele din care aceasta este confecţionată: lemn natural, derivate din lemn, sticlă sau plastic. Însă şi acest aspect este important, pentru sănătatea casei.
Astfel, cele mai populare materiale din zilele noastre, PAL-ul şi MDF-ul, sunt şi cel mai puţin sănătoase. E adevărat că PAL-ul este cel mai ieftin şi foarte popular, dar este obţinut industrial, prin încleierea aşchiilor de lemn, cu mari adaosuri de chimicale, care rămân şi sunt emise în încăpere pe toată durata „şederii” mobilei acolo, poluând aerul din casă.
De multe ori, mobilierul din PAL şi MDF este mai spectaculos ca design, însă, dacă nu este executat bine, se poate degrada foarte repede, mai ales în încăperi umede (baie sau bucătărie), unde se poate umfla, fără posibilitate de recondiţionare.
Alternativa sănătoasă pentru mobilă este lemnul masiv, finisat cu lacuri eco. Chiar dacă mobila din lemn natural este mai scumpă, în timp îşi va dovedi valoarea, căci rezistă mulţi ani şi poate fi recondiţionată atunci când se doreşte schimbarea decorului. Lemnul masiv poate fi fag, brad, stejar, arţar, pin, cireş sau altele, şi este mult mai sănătos decât restul materialelor.
De asemenea, un cămin care conţine lemn are un aspect cald, confortabil, primitor, un clasic ce nu se va demoda niciodată. Nu în ultimul rând, lemnul masiv poate fi folosit şi pentru pardoseli (parchet sau podele) sau pentru scările interioare, deoarece este călduros şi rezistent la trafic intens.