Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum să ai o bucătărie ordonată şi organizată
Bucătăria este acel loc din casă unde suntem nevoiţi să ne petrecem o bună parte din timp şi unde avem nevoie de multe lucruri – iar acestea trebuie să ne fie la îndemână, fiecare la locul său, ca să ştim de unde să îl luăm şi unde să îl punem la loc, pentru a evita să provocăm un dezastru de fiecare dată când gătim.
 
De exemplu, pentru tacâmuri am putea achiziţiona un suport din inox, iar pentru sertare, mai multe accesorii, care să ne ajute să le organizăm mai bine. Trebuie să folosim cât mai eficient spaţiul, iar cutiile, etajerele, recipientele speciale, ne pot ajuta să păstrăm ordinea.
Chiar şi pereţii pot fi folosiţi, cu succes, pentru păstrarea unor lucruri. Există o mulţime de accesorii care pot fi montate pe pereţi – cârlige, bare etc. - şi care ne pot ajuta să „salvăm” spaţiul din dulap: de exemplu, un suport unde pot fi atârnate căni, o bară de care putem agăţa alte ustensile şi aşa mai departe.
 
Pentru a menţine ordinea, putem folosi cutii, ca să grupăm anumite obiecte. O idee ar fi să punem o cutie sau o tavă pe blatul din bucătărie şi să aşezăm acolo, unele lângă altele, obiectele care, altfel, ar sta împrăştiate pe spaţiul de lucru. Tot cutiile ne ajută să organizăm eficient şi dulapurile. Atunci când vrem să facem o prăjitură, ar fi ideal să scoatem o cutie, în care să avem tot ce ne trebuie pentru ea, de la praf de copt până la formele de fursecuri. Putem, deci, grupa cu succes lucrurile în cutii, pentru mai multă ordine în bucătărie.
 
Pentru alimentele neperisabile, se pot folosi borcane şi alte recipiente speciale, de depozitare. Acestea vor da un aer mai modern şi mai ordonat, decât atunci când păstrăm pungi şi punguţe cu mălai, zahăr, pesmet şi paste, unele peste altele, într-un dulap.
 
Nu în ultimul rând, o idee drăguţă şi tot mai des aplicată este amplasarea unei tăbliţe, pe un perete, tăbliţă pe care se poate face lista de cumpărături, modificată în funcţie de nevoi, dar şi un meniu săptămânal. Această idee nu ajută doar la imagine, ci şi la economiile familiei.