Cluj Napoca
Str: Aurel Vlaicu,Nr: 4
Telefon: 0264 413 031
Email: amenajariinterioare@qbox.ro
Stire detaliu
Cum să ai o casă organizată. Sfaturi şi trucuri
Casa noastră ar trebui să ne fie oază de relaxare, refugiu după o zi încărcată, locul în care ne simţim confortabil şi în siguranţă. Ca să fie aşa, în primul rând casa trebuie să fie ordonată şi primitoare. Nu ne vom simţi nicidecum confortabil într-un spaţiu unde lucrurile stau aruncate de-a valma, în dezordine.
Astfel, trebuie să găsim soluţii ingenioase pentru organizare, mai ales atunci când spaţiul de care dispunem nu este foarte mare, iar lucrurile – multe. Soluţia, în acest caz, este să profităm la maximum de ceea ce avem, să valorificăm fiecare colţişor şi să alegem cu atenţie obiectele de mobilier, pentru a fi cât mai utile.
 
În dormitor, o idee foarte bună pentru depozitarea aşternuturilor, ori a păturilor, este lada de la capătul patului, tot mai populară în ultimii ani. Desigur, aceasta merge mai ales în camere suficient de mari, însă, dacă este mai îngustă, se poate integra cu succes şi într-un dormitor de la bloc.
Dacă nu avem loc de ladă, putem totuşi „strecura” pe undeva tabureţii-cutie, care au un rol dublu: pot adăposti eşarfe, mănuşi, reviste şi alte lucruri de mici dimensiuni, dar ajută şi la relaxarea picioarelor, după o zi întreagă de muncă.
În cazul în care avem în dormitor un pat cu picioare, sub el mai există nişte spaţiu numai bun de exploatat. Acolo se poate pune o ladă mare, ori mai multe cutii, în care să păstrăm aşternuturile de pat, haine extra-sezon şi orice altceva mai avem nevoie.
Şi nu în ultimul rând, în dormitor putem profita mai mult de spaţiul dedicat noptierelor şi să alegem unele mai înalte, cu multe sertare, în care se pot „ascunde” multe lucruri.
 
Atunci când dormitorul nu mai este suficient, ne putem extinde în living. Dacă aici există o masă, spaţiul de sub ea poate fi, la rândul său, exploatat. Condiţia este ca şi aici să existe cutii, poate chiar colorate, iar masa să fie acoperită cu o faţă de masă lungă, care să mascheze micul „depozit”. La fel, putem să ne facem într-o parte a camerei nişte rafturi pentru depozitare, ascunse de o draperie, lungă din tavan până la podea.
Soluţia mai elegantă pentru living rămân însă rafturile, iar dacă acolo ţinem multe lucruri, le putem aşeza în cutii, şi nu împrăştiate. Pentru bibliorafturi sau alte obiecte pe care nu le vrem la vedere, alegem rafturile închise, cu uşi de sticlă.
 
Coşurile pentru depozitare sunt o idee foarte bună şi în hol – fiecare membru al familiei poate avea „repartizat” un asemenea coş, în care să îşi pună căciulile, mănuşile ori fularele.